Kvantumtudomány kísérleti műhold “Moziban szám” a keringési pályán tesztelés jól halad

adatok ábra: Kína kifejlesztette a világ első kvantum tudományos kísérlet műholdas

tudósítója október 12-re a Kínai Tudományos Akadémia tanult, hogy a kvantum tudomány kísérleti műhold Kína első & ldquo; Mozi szám & rdquo; miután a sikeres elindítása augusztus 16. ebben az évben, most
munka pályán mozgó vizsgálatok, a műholdas platform jelenleg teszteli, terhelhetőség vizsgálat, három műhold-föld kapcsolat teszt zökkenőmentesen halad, a különböző műholdas rendszerek működik.

kvantum műholdas projekt vezető kutatója, akadémikus Pan Jianwei bevezetése, az egész munkáját a keringési pályán tesztelés időtartama körülbelül három hónapig, akkor várhatóan befejeződik november közepén.
Föld körüli pályán tesztelése befejeződött, a műholdas fogják szállítani a felhasználó és a tudományos kísérleti stádiumban vannak.

Jelenleg & ldquo; Mozi szám & rdquo; műholdas platform befejezte a vizsgálatot.
Energia monitoring, az akkumulátor állapota normális, rendes áramellátás napelemes szárnyak, feltöltési és kisütési megfelelően működnek, a távoli parancs és adat injekció, távoli szempont 100% -os sikerrel.

cigarettes store Ugyanakkor ez az arány a befejezése műholdas hozzáállás szabályozási mód csillapító, V beszerzési mód, Szörf kiterjesztett módban, és a tehetetlenség irányított módban teszt, a műholdas hozzáállás rendszer normálisan működik, stabil teljesítményt, adatátviteli kommunikációs, távoli mérési stabilitás fontos
a várakozásoknak megfelelően, hőmérséklet-szabályozó alrendszer fűtőkör működik megfelelően, hogy megfeleljen a követelményeknek; csillag szolgáltatás-menedzsment, számítógép műholdas szolgáltatás állapota normális, csillagos szolgáltatás szoftver megfelelően futni.

payload teszt munka befejeződött.
Teherbírása minden egyes rendszerindítás csekk, normál állapot, a belső terhelést az optikai tengely igazítás vizsgálat pontossága megfelelő optikai tengely teljesíteni küldetését követelményeknek; komplett speciális vizsgálati terhelés egyetlen foton észlelése, egyetlen foton érzékelő sötét számít mutatói a várakozásoknak megfelelően, hogy mind a földi
mutató állomás, jó stabilitás, követés pontossága, hogy megfeleljen a követelményeknek, az időjárási feltételek teljesülése mellett a követelményeknek a célja az állomás, azzal a céllal voltak sikeresek; kusza forrás megfelelően működik, a fényforrás fényerejét és egyéb mutatók, hogy megfeleljen a küldetés követelményeinek; betöltési parancsot injekció, távmérő
tudományos és downstream adatátvitelt normális volt.

napig kapcsolat ellenőrzése részben befejeződött.
Komplett Xinglong Station, Delhi állomás, egyetlen állomás, azzal a céllal Nanshan állomás teszt, hogy megállapítható legyen a kapcsolat az ég és a föld, és a befejezése Nanshan Delhi állomás dupla vizsgálat célja megállapítani kétoldalú összefonódott könnyű lánc, a befejezése az állomás Ali
szemészeti vizsgálat, hogy létrehoz egy teleportálás optikai kapcsolat.
A műholdak jelenleg a paraméterek beállítása, és segítenek megtalálni a legjobb működési pont felhalmozási folyamat érvényes adatokat.
& Ldquo; Ebben az időszakban, a Quantum elkészült a világ első műholdas ugyanakkor, igazítsa precíziós kettős állomás tesztelése, amely az egyik legnagyobb a teljes vizsgálati nehézségek, a pontossági követelmények igen magasak.
& Rdquo; kvantum műholdas műszaki részleg ügyvezető alelnöke és parancsnoka a műholdas rendszer, mondta Wang Jianyu, & ldquo; de csak a teljes bistatic igazítás, remélhetjük, hogy végezzen a következő csillag terjesztésére kvantum kísérletek.
& Rdquo; teljes

kvantum mérnöki tudományok műholdas alkalmazás-részlege, mondta a műholdas rendszerek divízió alelnöke Peng Chengzhi, műholdas vizsgálat, sok a teljesítmény paraméterek meghaladják tervezési előírások.
Például, mivel a kvantum műhold csak éjszaka dolgozni, annak érdekében, hogy megvédje a tápegység, amikor az eredeti terv műholdas kísérlet csak egyszer éjszaka, nem több, mint kétszerese.
Műholdas nappal később a csapat úgy találta, hogy az energetikai rendszer teljesítménye nagyon jó, a csapat konzultációkat követően úgy döntött, hogy hagyja, hogy a & ldquo; Mozi szám & rdquo; nem 2 vagy 3-szor egy nap kísérlet, és végül sikerült.

& ldquo; Hagyományosan műholdas nap stabilizálni, amennyire csak lehetséges, nem korrigált, de a tudósok remélik, hogy tenni, amennyire csak lehetséges, ha a körülmények lehetővé teszik több kísérlet.
Tudományos és mérnöki csapat a csapat együttműködés modell egy igazi tudomány által vezérelt műhold Mozi szám-ezte meg & lsquo.
-Ezte & rdquo; Peng Chengzhi mondta.

Magától értetődik, hogy a kvantum műhold & ldquo; Mozi szám & rdquo; az egyik a Kínai Tudományos Akadémia Space Science és stratégiai kísérleti tudományos és technológiai projektek az első tudományos kísérlet műhold, augusztus 16-án sikeresen elindította a Jiuquan Satellite Launch Center.
Fő feladata, hogy végezzen a nagysebességű műholdas tudomány quantum key distribution, kvantum terjeszteni műholdas és a műholdas földi kvantum teleportáció kísérletet.