Japán kutatók felfedeztek egy módszert, hogy megakadályozza a sejtek rákos iPS

adatok ábra: iPS sejtek

japán Keio Egyetem nemrég kiadott egy közleményt mondta, az iskola kutatók találtak egy módszert, hogy megakadályozzák indukált pluripotens őssejtek (iPS sejtek) módszer fordul elő a regeneratív orvoslás alkalmazások rák, és már a kísérleti gerincvelő sérülés
patkány test a hatás igazolására.
Ez a kutatás segít javítani a iPS sejtek regeneratív orvoslás területén alkalmazási biztonság.

iPS sejteket indukált szomatikus sejtek kezelés utáni átszámítási faktor az őssejtek, és annak funkciója hasonló az embrionális őssejtek alakulhat sokféle sejtek potenciálja nagyon várt a regeneratív orvoslás alkalmazásokhoz.
Például, az IPS sejtek differenciálódnak neurális őssejtek, majd differenciálódnak idegsejtek, a kezelésére gerincvelő sérülés.
Azonban, a használata IPS sejtek regeneratív átültetési eljárás, hajlamos a túlzott sejt proliferáció, ami a rák.

Keio Egyetem professzora, Department of Medicine cigarettes Sale szárnya Okano és munkatársai azt találták, Notch jelzés sejtek differenciálódását és sokfélesége szorosan összefügg a képességét, hogy saját párhuzamos, így átültetett gerincvelő sérülés egerekben iPS sejtek differenciált neurális őssejtek
Használat előtt a termék neve y– szekretáz gátló gyógyszerek gátolják Notch, sikeres rák megelőzésére transzplantált sejtek segített egerek rekonstruált gerincvelő idegi áramkörök, és elérni helyreállítását és fenntartását a motoros funkciók.

Továbbá, a transzplantáció előtti nélkül ezek a gyógyszerek a kontroll csoportban kezelt egerek az átültetés után történt rendellenes sejtek proliferációját, egyszer helyreállított motoros funkció és ismét csökken.

kutatók úgy vélik, hogy ez a felfedezés a neurális őssejtek, hogy elérjék a transzplantáció iPS sejtek származó klinikai alkalmazások nagy jelentőségű, hanem segíteni, hogy más iPS sejtek átültetett biztonságot.
Kapcsolatos kutatási eredményeket tettek közzé az amerikai szakfolyóiratban “Stem Cells Report” webes változata.