Bloomberg: 2030 car-sharing lesz a mainstream autóipar szemben átalakulás

szerint a brit “Daily Mail” jelentett október 11-én, a Bloomberg kiadott egy jelentést, várhatóan 2030-ig, a kormány bátorítást és ösztönzést, elektromos autók száma és a self-autóvezetés továbbra is növekedni fog, vagy a car-sharing szolgáltatás
fogják uralni a piacot.
Ez a kezdeményezés nem csak csökkenti a káros gázok kibocsátását, is javítja a forgalmi torlódások, mindkettő.
Hanem egy hatalmas kihívást jelent az autóiparban.

cigarettes Shop csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását, a kormány igyekszik ösztönözni az embereket, hogy az elektromos járművek a támogatások, adókedvezmények és a bevezetése alacsony kibocsátású zónák és egyéb politikák.

szerint McKinsey & Company és a Bloomberg New Energy Finance jelentés kimutatta, hogy az ár a lítium-ion akkumulátorok csökkent 2010 és 1000 $ kilowattóránként (kb 6718 jüan) 2015-ben a $ 350 (kb 2351 jüan)
költségek 65% -kal csökkent.

amit az új infrastruktúra lesz a születés egy nagyszámú látogató ajtós autó-megosztási szolgáltatást.
Azokban a városokban, mint London és Szingapúr, figyelembe véve a szigorúbb kibocsátási politika, a költségek csökkentése, valamint az önérdek tényezők, akkor valószínű, hogy hagyjon fel a személygépkocsiknál.
Számolt be, hogy 2030-ban, egy sűrűn lakott és a magas jövedelmű városi London, Szingapúr és más elektromos járművek az út várhatóan 60% -át az autó.
Eközben 10 autó lesz négy autonóm járművek.
Ez a bevezetés alacsony kibocsátású zónákat, a fogyasztók támogatását és az eredmény a piacbarát gazdaságban.

de a növekedés elektromos járművek is fenyegetést jelent az autóiparban.
A jelentés elemzi a jövőben az autóipar szembe kell néznie egy alapvető átalakulás, hogy szükség van a személygépkocsi forgalom tömegközlekedési szolgáltatásokat.
Benzin kiskereskedők is meg kellene vizsgálni a jelenlegi bevételszerzési eszközök, valamint olyan kérdésekről, mint hogy több bevétel a töltés, a kiskereskedelmi piacon és a flotta szolgáltatást.